zondag 1 januari 2012

Dag 26


Nieuwjaarsdag. Om 9 uur vertrekken we naar een project van Stichting HoPe (Holland-Peru). We zien met eigen ogen hoe de projecten een bijdrage leveren aan deze Peruaanse samenleving. Walter, de oprichter van Stichting HoPe, begeleidt ons. Hij stelt zijn medewerkers voor, van deze school waar we nu gaan kijken. De kinderen trakteren ons op typische, lokale dansen, en we krijgen een lekkernij: een aardappel en een stukje gebakken cavia. Een heel gastvrij gebaar. Verder hebben de mensen die bij deze scholen betrokken zijn polsbandjes voor ons gemaakt (met ‘Volvo’ erop).
Daarna gaan we richting Cuzco, waar we de auto’s op het centrale plein opstellen en toegesproken worden door de lokale burgemeester. Walter krijgt een onderscheiding als ereburger van Cuzco. Verder stelt hij nog enkele stafleden voor, en een groep onderwijzers uit de bergdorpen die dit werk geheel vrijwillig doen. Op het plein is heel veel belangstelling voor de oldtimers. Wij vinden het een mooie gelegenheid om een uurtje te shoppen...

En hier doen we het voor, geef Andes kinderen een kans door te zorgen voor schooltjes in de veraf gelegen dorpen. Met onze sponsoring en verkoop van de loten aan jullie zitten  we nu aan de 40.000 euro! Hiervan kunnen 60 schooltjes worden opgestart. Prachtig! We hebben vandaag met eigen ogen gezien dat het zinvol is. 


4 opmerkingen:

  1. Hallo Jan en Riki,
    Wij wensen jullie een fantastisch en gezond 2012!
    We zijn al heel nieuwsgierig naar de foto's. We volgen meerdere teams, ook op video. Geweldig!
    Gelukkig hebben jullie weinig technische problemen. Nog veel reisgenot!
    Groetjes,
    Theo, Edwige en ook van Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans en Jannette2 januari 2012 om 11:45

    Vanaf dag 19 tot vandaag hebben we alle verslagen weer gelezen. Wat een geweldige reis en wat een goed verslag. Machu Pichu en Cusco....voor ons bekend!Gaan 5 januari naar Curçao, maar blijven jullie volgen!!
    Sukces en groeten van ons beiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jan en Rki,

    Met veel interesse en bewondering lees ik jullie reisverslagen. Wat een indrukwekkende en mooie reis. De foto's geven ook een goede indruk van wat jullie tegen komen, al zal dat maar een fractie zijn van de indrukken die jullie binnen krijgen. Ik las dat jullie zelfs cavia gegeten hebben! Is weer eens wat anders dan Flappie. Natuurlijk ook nog alle goede wensen voor 2012. Ik wens jullie nog een heel mooi vervolg van jullie reis toe. Als de rest vergelijkbaar is met het voorgaande, dan komt het helemaal goed.

    Hartelijke groet vanuit een zeer winderig Nederland,

    Henk van Veldhuizen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. opa en oma,
    Happy new year!
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen