zaterdag 14 januari 2012

Dag 38 13 januari Medellin - Cartagena 660km. Geschatte reistijd 14 uur


We hopen door onze vroege vertrek van 5 uur het vrachtverkeer richting Cartagena voor te zijn. Om half 8 bereiken we de laatste top van deze reis van 2800 m. Het is mooi in de bergen op dit vroege tijdstip, de zonsopkomst, de dauw, de laaghangende bewolking en het frisse groen de weiden waar de koeien met de kalfjes grazen. De koeien worden hier nog met de hand gemolken en de melkbussen weggebracht op ezels, bromfietsen, koeien en paarden. Rond 10 uur zijn we weer op zeeniveau en het wordt tropisch warm. Er groeien weer veel bananen, kokospalmen en langs de rivieren de bekende mangrovebomen. Hedan eent verkeer wordt steeds drukker richting Cartagena. Langs de weg veel goed verzorgde haciendas met leuke koeien met hangende flaporen, vele ezels en paarden.  Veel huizen zijn hier met riet of gras bedekt en rondom de tuinen staan veel cactushagen. Rijdende door de dorpen klinkt er uit de cafe’s en restaurants caraibische muziek. Het is per slot vrijdagavond. Nadat de zon onder gaat zijn we nog tot 21 uur onderweg voor we ons hotel bereiken. Na uitgestapt te zijn feliciteren we elkaar met deze goede afloop van onze reis, iedereen en alle auto’s heelhuids aangekomen.
Erg moe maar voldaan kunnen we in het Hilton bijkomen. Morgen brengen we de auto naar de haven en zullen met weemoed afscheid nemen van ons dagelijkse verblijf op wielen van de afgelopen 6 weken. De Amazone heeft goed zijn best gedaan voor ons, deze krasse knar van 43 jaartjes. Zijn beloning zal bestaan uit een geheel verzorgde luxe zeecruise naar Antwerpen.  De rest van de dag zijn we morgen vrij om Cartagena te verkennen. Met een caraibische avond sluiten we een unieke reis naar Zuid-Amerika af.
Maandag zijn we weer in Nederland en hopen we jullie t.z.t. weer te zien. Adios!!



3 opmerkingen:

  1. we hebben jullie gevolgd op deze mooie en zeer indrukwekkende reis. We wensen jullie een goede vlucht terug en hierbij hebben jullie een chauffeur, dus lekker ontspannen en bijkomen!!!
    Het is hier nu rond de 6 graden overdag en gaat wel kouder worden, dus van het warme weer het kikkerlandje weer in!!!! groetjes en xx-jes as en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo opa en oma.
    op 16 jan. komen jullie weer terug!
    ik heb jullie wel gemist hoor.
    femke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hans en Jannette15 januari 2012 om 08:31

      Hallo Riki en Jan.
      Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt!Heel veel indrukken en vast veel foto,s.Het was erg leuk jullie op deze manier te volgen.Wij wensen jullie een goede vlucht en een hele fijne thuiskomst, vooral de kleinkinderen misten jullie, dus heel veel knuffels geven.
      Groeten uit "dushi land"(CuraƧao) en wij zijn begin april weer terug als de narcissen bloeien!Hans en Jannette

      Verwijderen